• Bikes.cz
  • Motobazar.eu
  • Motozabava.cz
  • MotoLife.cz
Otevřená encyklopedie motocyklů - motokatalog Otevřená encyklopedie motocyklů - motokatalog

MOTOZÁBAVA

27. června
Burza Tchořovice
18. - 19. července
Motosraz Liptál 2026
1. srpna
Motosraz Borová
4. - 6. září
44. Jawáč
Přihlášení do webuzavřít
Uživatel: *
Heslo: *
Přihlásit

Nový uživatel
Zapomenuté heslo

Přihlášení přes Facebook fb login
  • DOMŮ
  • KATALOG
  • MANUÁLY
  • BAZAR
  • PORADNA
  • DISKUZE
KATEGORIE
Skip Navigation Links.
Cestování
Chatoslet
Motorky
PŘIHLÁŠENÍ
Přihlášení

MOTOBAZAR.EU
inzeráty moto

Piaggio Beverly 300 S 2024 96 000Kč Praha 6
elektroskůtr Hecht Equis Blue Equis Blue 18 000Kč Bruntál
Aprilia Pegaso 650 1998 29 900Kč Smržovka

Téma: Pomoc,help,hilfe!!  24 odpovědí

přispět

Strana 1/3
horal
2. 5. 2010
[1] Přátelé kamarádi,můj problém sice patří na jiné stránky,ale věřím tomu,že je tu dost odborníků na slovo vzatých.Mám auto Renault Laguna a před pár týdny mi přestalo jet.Dal jsem ho tedy do "servisu" jak to na malých městech bývá.Tam zjistili že shnily některé kabely ve svazku k řídící jednotce.Žádný problém tohle je hračka opravit.Jenže v závislosti na tom přišli na to že nejde i řídící jednotka.Dostala se do ní voda a zkorodovala jedna malá součástka v rohu tištěného spoje.A teď se dostáváme k jádru pudla.Jednotka nešla ani po opravě tak sehnali jinou,jenže z jiného modelu (Espace).Přehráli klíče a auto sice jede ale chová se jinak.Jednak stále svítí chyba a při 2500ot začne motor cukat jako když nemá naftu.Tvrdili mi že přehráli SW ale zcela laicky,kdyby tomu tak bylo proč by to při startu hledalo čidlo které u Laguny není,že.Nemáte tedy někdo zkušenosti s jednotkami nebo někoho kdo tomu opravdu rozumí abych mohl konzultovat co je reálné a co je zbytečné.Díky moc za příspěvky
přispět     reagovat na horal          
Mara
3. 5. 2010
[2] A za mně taky jeden dotaz. Můžu připojit 12V zásuvku na navigaci ("autozapalovač") přímo k baterce? Bez pojistek a tak. Dík
přispět     reagovat na Mara          
Kojot
3. 5. 2010
[4] Můžeš ale riskuješ. .)

Pablo
3. 5. 2010
[5] Pojistka s pouzdrem stojí asi jako jedno pivo, tak co řešíš?

Kojot
3. 5. 2010
[3] Hoj po zkušenostech se 6 ks renaultu Thalia, 2x Laguna, 1x r21, 1x Espase a kango ti napíšu jen jedno: Auto s píčou ve znaku už samo o sobě dost vypovídá. I u ostatních značek chytneš špatnej kus, ale tady seš rád když chytneš dobrej. Paradoxně je na tom nejlíp nejlevnější thalia, protože tam se nemá v elektronice co posrat. je od nového kusu a přesto po par měsících svítili čidla nešly okna, pak zas jezdili samy. Ostatní co bracha prožil s Espasem ani nebudu líčit. Dnes pršelo a Espase se rozhodl že vysadí turbo.. :) pak si to rozmyslel a přeci jen jel. Přestalo pršet a už vše jede normálně. Takže, chyba bude někde uvnitř :)
přispět     reagovat na Kojot          
Pepíno Fazer T
3. 5. 2010
[6] Připojím se - pojistku dej, jistota je jistota. Ať ti pak neshoří kvůli dvacce celá mašina. K francouzkým autů - co dodat. Design prodává, ale to je tak vše co je na těch francouzích ok. S novým Meganem co 3 až 4 týdny v servisu (před pár lety), Peugeot 406 relativně dobrý, dobrý, pak buch, sama se uvolnila ruční brzda a auto šup z kopce na silnici (ještě že tam byl kvalt). Pak najednou znovu buch a na 90k turbo ve věčnejch lovištích. Francouze nebrat a když, tak dle doby výroby - nikdy ne z pondělka, pátka a soboty a už vůbec ne z noční směny. Nejlepší jsou úterní, možná středeční, ranní kusy. To už je frantík rozjetej, víkend daleko a dopo ještě nespí.
přispět     reagovat na Pepíno Fazer T          
horal
3. 5. 2010
[7] Pánové pánové,já si nemůžu stěžovat.Rencka mám už druhýho a obě chodily dobře.19-ku má dcera a pořád jezdí a u mě selhal lidský faktor při opravě.Ale vůbec jsem se nedozvěděl co je možné dělat s jednotkama.Lze li přehrát SW z jedný do druhý popř. jak mi tvrdili že přehodí nějaký "hrábě" (což vůbec nevím co je) a bude to dobrý.Nerad se nechávám tahat za nos.
přispět     reagovat na horal          
Kojot
5. 5. 2010
[8] No OK tak ta 19 tka je zrovna uterní ranní kus :) A to, že ti tvrdili, že ti přehoděj "hrábě" to by mohlo jedině znamenat, že si na tobě tak trochu lidově hrábnou z kapsy. Nebo že ti přeDhoděj hrábě? To by zas znamenalo, že sis pěkně naběhnul... :) "hrábě" = kam vede nejsilnější svazek kabelů, který po vypojení z konektorů jako malé hrábě vypadá, spousta plastů, kabílků a td.
přispět     reagovat na Kojot          
Kryšpín
5. 5. 2010
[9] Hrábě je skutečně název pro svorkovnici, co vede do jednotky. Renaulty mají bohužel velké problémy s elekroinstalací, řekl bych, čím novější, tím větší problém - soused nová Laguna - několikrát odtah za poslední období, prostě to nešlo nastartovat, systém nepřijal kartu. Druhej soused koupil bábě novýho Scenika, problémy, auto nejde za plynem, vynechává - výměna kabelů, několikrát přehraná jednotka atp. Prostě hrůza. Ty auta prostě nefungujou ani jako nový, a po cca pěti letech se rozpadá i to, co fungovalo. Jo, starý R19, to byly proti tomu držáky. Ale netřeba plivat jen na Renault, kámoš měl zánovního Passata (referenční auto) a furt na něj blikala závada airbagu - v rámci záruky mu vyměnili snad všechno a nic - vždycky, když zmoknul - rozsvítil se airbag. Tak to dal pryč - mít auto furt v servisu je k ničemu.
přispět     reagovat na Kryšpín          
Pablo
5. 5. 2010
[10] Je to fšechno stejnej xindl. Kámoš měl služebního Peugeota 406 kterej se mu občas při jízdě resetoval. Když se mu to stalo na německý dálnici v dešti a v noci tak se ho pak rychle zbavil. V tý situaci mu za jízdy zhasnul motor, světla, posilovač řízení a brzd. V servise mu vždycky akorát přehráli soft a nic nevyřešili.
přispět     reagovat na Pablo          

Strana 1/3

POSLEDNÍ DISKUTOVANÉ TÉMA

Chtěl bych prosím poradit  

24.4. sem přispěl chytil500
chytil500: Vlastním BMW 1200GS LC 2014.Můžu jet rychlostí 140-150 v hod přibližně 2-3hodiny v tahu (24.4.)
Odpovědět

DALŠÍ DISKUTOVANÁ TÉMATA

Yamaha TW125 1999  

20.4. přispěl A-pok

Frizione e freni  

6.3. přispěl federico.santo-1979

Porovnání s performance  

4.3. přispěl robin.rosenberg.09

No, už je to moc let co jsem si splnil sen...  

12.1. přispěl vbok

Podmínky zpracování osobních údajů • Podmínky zpracování cookies
© 2008 - 2026 Bikes Media s.r.o. - publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu zakázáno.
.
Vygenerováno 9. 6. 2026 v 10:26 za 0,065 sekundy.