|
|
Begy
19. 7. 2010
[2]
Vyjíždí-li řidič z vedlejší ulice a střetne se s vozem, které po hlavní uhání nepovolenou rychlostí, je viníkem karambolu. Přestože soudy často v podobných případech označily za viníka rychle jedoucího řidiče, podle Nejvyššího soudu (NS) to bylo špatně.......Tento předpoklad podle soudců ale neplatí v případě, že by se auto po hlavní silnici řítilo natolik extrémní rychlostí, že by odbočující řidič neměl prakticky možnost na přibližující se auto zareagovat.
přispět
reagovat na Begy
|
Kojot
19. 7. 2010
[3]
Jo jo už jsem to taky četl... Klasický případ: Kopeček a přes něj vede hlavní, pod nim je připojení z vedlejší. Když tam vjedu pokaždý mi "dýchá" někdo na záda, protože jede víc než povolených 80.. Kdyby jel dle předpisu nic se nestane. Můžu za to já, když nahoře není nic vidět a najednou je za mnou pako co jede 120 nebo víc? Tohle je průser ČR, vše se paušalizuje. Vše by se mělo hodnotit podle stavu a místa a podmínek...
přispět
reagovat na Kojot
|
Kryšpín
19. 7. 2010
[4]
Nazdar kluci - špatně čtete. V článku je jasně psáno, že řidič, co měl dát přednost toho Passata viděl - jestli je to to místo, co myslím (přivaděč na Brno a odbočka na Ostrovačice), tak je tam vidět na cca půl kilometru. Podle mě chlápek už nevydržel psychicky, páč čekal dlouho a poslal to tam tomu Passatovi na riziko, i když ho viděl, že jede. Je otázka, proč ten Passat nereagoval, musel ho taky vidět, ale asi počítal zase pro změnu s tím, že mu tam ta Felda nevjede. Taky tam píšou, že pokud se prokáže, že jsi přednost nemohl dát, protože jsi přijíždějí auto neviděl a nemohl vidět, že to nemůže být tvá vina. Každopádně opatrně, tyhle dovolenkový rideři jsou nevypočitalený, je třeba počítat s tím, že jsou schopný dělal různý kusy - tuhle jsem jednoho potkal na kruháči v protisměru a ještě se vztekal...
přispět
reagovat na Kryšpín
|
horal
19. 7. 2010
[5]
No jo Brno,tady je tohle naprosto normální, že jedeš (i v obci) a na křižovatce ti to pustí před kapotu a ještě zpomalí.Už jsem tady slyšel názor,máš brzdy a volant pičo.Takže si tady dávám sakra pozor.
přispět
|
| |