Strana 2/2
|
BigTwin Jirka
9. 11. 2011
|
Begy
11. 11. 2011
[12]
Abych se k tomu mohl relevantně vyjádřit, potom bych musel vidět pracovní smlouvu. Jakožto manažer se smluvní mzdou nemám na proplácení přesčasů nárok a ani si je nemohu vybrat. Nikdo mi práci přesčas nenařizuje, ani předem nepovoluje. Všeobecně se předpokládá, že si svoji práci stihnu. Pokud je práce mo a nestíhám, potom je chyba zcela jistě na mé straně, protože neumím účinně práci delegovat. Podmínku 150 h přesčasů zdarma má policie, která to má podložené zákonem a kompenzuje to svým lidem jinak ??! Asi nárokem na výsluhu... Myslím si, že na tento postup nemají nárok, ale pokud nechceš přijít o místo tak to budeš muset akceptovat. Vedl bych si prokazatelnou evidenci nařízených přesčasů pro případný pozdější soudní spor. Nejlepší by ale bylo přesčasy nedělat.
přispět
reagovat na Begy
|
horal
13. 11. 2011
[13]
Abych se přiznal tak s tímto postupem souhlasím, manager, který nestihne svoji práci za 8 hod je špatný manager.Ale u nás to hold takhle je.A pkud je nebudu dělat, tak zase budu poslouchat, že pro firmu nic nedělám.Začarovanej kruh.Ale díky za příspěvek.
přispět
reagovat na horal
|
Begy
29. 11. 2011
[14]
K tématu href='http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=723265' target='blank'[odkaz]
přispět
reagovat na Begy
|
horal
30. 11. 2011
[15]
Taky jsem to ráno slyšel v rádiu.Jenže je tam malý rozdíl ve slově "mohou" a "muset" jak mi tvrdí tady.A je rozdíl mezi tím, když tady sedím sám od sebe (že to nestíhám) nebo když tady musím být protože přijede americký kolega a do noci zavádíme nové věci do výroby.No ale takový je už život
přispět
reagovat na horal
|
Begy
27. 12. 2011
[16]
href='http://aktualne.centrum.cz/finance/prace/clanek.phtml?id=724100' target='blank'[odkaz] Tak už je to asi jasnější...
přispět
reagovat na Begy
|
horal
27. 12. 2011
[17]
Díky za info, tady je hlavní problém v tom, že ti nikdo nic nevysvětlí.Pořád jen slyšíš, že je to konzultovaný s právníkama a že je to v pořádku atd.Ono by stačilo říct, že mám zahrnutý 150 hod přesčasu ročně ve své mzdě a je to.Jenže když ti tohle dělá bejvalá kuchařka co se dala na studie? No nenaděláš nic ...
přispět
reagovat na horal
|
Begy
28. 12. 2011
[18]
Pozor! Nepodceňovat starší ročníky co se daly na studia. Taky jsem to absolvoval ... Tvoje kuchařka může být na mzdy odbornice, pokud si teda při studiích nezvolila jako obor např. "dochucování"!
přispět
|
| |
Strana 2/2
|